Португалски голове класираха Юнайтед напред за Купата

Червените дяволи спечелиха визитата си на Уигън с 2:0

Спорт
00:24 - 09 Януари 2024
1997
Португалски голове класираха Юнайтед напред за Купата

Манчестър Юнайтед се класира за 4-тия кръг за ФА Къп, след като победи закономерно Уигън с 2:0 като гост и така започна календарната 2024-та година с победа.

Успехът за „червените дяволи“ можеше да е доста по-изразителен, но в крайна сметка до него се стигна след голове на Диого Далот и Бруно Фернандеш.

Това означава, че в следващия кръг на турнира хората на Ерик Тен Хаг ще играят с Нюпорт Каунти, както отреди тегленият преди мача жребий.

В 22-ата минута Маркъс Рашфорд намери Диого Далот в наказателното поле, откъдето португалецът с прецизен удар прати топката в долния ляв ъгъл на мрежата на Сам Тикъл – 1:0 за Манчестър Юнайтед.

След почивката хората на Ерик Тен Хаг свалиха оборотите, но продължиха да контролират случващото се на терена, а в 62-ата минута Тикъл плонжира добре и спаси удар от границата на наказателното поле на Коби Мейну.

Десет минути след това съдията Антъни Тейлър отсъди дузпа в полза на „червените дяволи“ за нарушение на Лиъм Шоу.

Зад топката застана Бруно Фернандеш, който с добре насочен удар спокойно я прати в долния десен ъгъл на вратата на Тикъл, който се хвърли в другата посока.

Второто попадение успокои гостите, които дадоха малко въздух на Уигън, но продължиха да са по-активни. До края на мача повече попадения не паднаха и по този начин „червените дяволи“ се класираха напред за ФА Къп, където ще играят с Нюпорт Каунти.