Португалският вратар Бето идва в Пазарджик

Спорт
18:01 - 02 Март 2023
2012
Португалският вратар Бето идва в Пазарджик

Португалската футболна звезда Бето пристига утре в Пазарджик по покана на Асоциация "Докосни дъгата" , Община Пазарджик и "Младежки спортен клуб Пазарджик спортува".

40-годишният в момента бивш национален вратар на Португалия ще бъде официален гост на церемонията в Пазарджик по случай 145 години от Освобождението на България на 3 март. Антонио Алберто Бастос Пимпарел, или както го наричат - Бето, ще засади растение от родината си в "Градината на света", която е проект за най-голямата балканска площ с растителни видове от нашата страна, Балканите, Европа и света.

Тя отправя ясно послание, като надскача различията между отделните страни и подава ръка в търсене на допирни точки между всяка една култура, общност и език.

Част от програмата на гостуването му в Пазарджик ще бъде среща с деца и младежи, които ще могат да почерпят знания и умения и да се запознаят с кариерата му, минала през клубове като Спортинг (Лисабон), Брага, Севиля.

На 4 март (събота) от 10:30 часа в зала "Маестро Георги Атанасов" Бето ще се срещне с всички желаещи да си вземат автограф, лично да му зададат въпрос или да се снимат с него. Той ще разкаже за приятелството си с Кристиано Роналдо, участието му на три световни първенства (2010, 2014, 2018), едно европейско първенство (2012), както и двата триумфа в турнира Лига Европа със Севиля (2014, 2015). Бето се превърна в герой за Севиля на финала с Бенфика през 2014 година, спасявайки две дузпи. Вратарят е и носител на трофея Лига на нациите с Португалия.