Пощенските пратки с дрога са били предназначени за износ

На външен вид приличат на писма. Засечени са в София, Ловеч и други градове у нас, заяви Стефан Бакалов

Новини
08:14 - 08 Юли 2022
1834
Пощенските пратки с дрога са били предназначени за износ

120 000 таблетки дрога бяха открити в близо 200 пощенски пратки. Операцията е проведена от служители на „Митница-София”, съвместно с Агенцията за борба с наркотиците на САЩ, като по този начин е било предотвратено изпращането им към различни дестинации в чужбина. Подробности за случая за „Здравей, България” даде Стефан Бакалов - началник на отдел „Борба с наркотрафика" в ТД „Митница - София".

„Пощенските пратки са били предназначени за износ от България за САЩ, Австралия и редица държави от Западна и Северна Европа”, каза той.

По думите му дрогата е била в малки пакети, които не би следвало да съдържат опасни вещества или продукти. „На външен вид приличат на писма. Засечени са в София, Ловеч и други градове у нас”, добави Бакалов.

„Обикновено наркотрафикантите се договарят с различни клиенти през Darknet платформи. Те смятат, че тези сделки на стават достояние на различните полицейски или митнически служби, но въпреки това ние успяваме да достигнем до такъв тип пазари, за да предотвратим трафика”, каза още началникът на отдел „Борба с наркотрафика" в ТД „Митница - София".