Последен ден на Игрите : Без българи, но с брутален финал в басейна

Завесата на Олимпиадата в Париж пада около полунощ днес с шоу на Red Hot Chili Peppers и Snoop Dogg

Актуални новини
09:00 - 11 Август 2024
3297
Последен ден на Игрите: Без българи, но с брутален финал в басейна

В 22:00 часа днес започва церемонията по закриването на XXXIII летни Олимпийски игри в Париж, а ние ще се насладим на шоуто в предаване по БНТ 1, БНТ 3 и Евроспорт.

В него големите звезди ще са култовата банда Red Hot Chili Peppers и Snoop Dogg, който пък се превърна в един от символните образи на игрите, след като носеше факела с огъня преди откриването, посети един куп състезания в колоритния си вид и допринесе за спектакъла.

Но преди да падне завесата на най-големия спортен форум, остават още медали за раздаване.

В последния ден на Игрите българи няма да видим, страната ни остава със съвсем нелошия актив от 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала, спечелени в Париж. Към момента това ни отрежда 26-о място в таблицата по отличия, но днес е вероятно да бъдем изпреварени от поне две нации.

Какво остава да видим?

В 09:00 ч стартира женския маратон (Евроспорт).

В 10:00 ч е мъжкият мач за бронза в хандбала между Испания и Словения (Евроспорт 2). Финалът за златото е от 14:30 ч - Германия срещу Дания (Евроспорт 2).

В 11:35 ч е срещата за бронза при мъжете във водната топка между САЩ и Унгария (Евроспорт 2), а големият финал обещава да е много повече от мач: Сърбия срещу Хърватия от 15:00 часа (Евроспорт 2 и БНТ 3).

След 12:00 часа са последните гонки в пистовото колоездене (Евроспорт), а в същия час започват финалите в модерния петобой и последните схватки в няколко категории на свободната борба.

В 12:30 ч Белгия и Австралия ще спорят за бронза в женския баскетбол (Евроспорт 2).

В 14:00 ч е финалът в женския волейбол между САЩ и Италия (БНТ 1 и Евроспорт).

В 16:30 ч започва и последното събитие от олимпийската програма - женският баскетболен финал, в който се срещат САЩ и Франция (БНТ 1 и Евроспорт).

Припомняме ви, че можете да гледате всяко състезание от всеки спорт на игрите в Париж на живо и в реално време с вашия личен избор на стрийминг платформата MAX.