Последните думи на Дугин преди да взривят дъщеря му: Дяволът е навсякъде! (ПРОЩАЛНИ СНИМКИ)

Олигархът Константин Малофеев, който има забрана да влиза в България, спаси философа от смъртта

Русия
14:50 - 22 Август 2022
8168
Последните думи на Дугин преди да взривят дъщеря му: Дяволът е навсякъде! (ПРОЩАЛНИ СНИМКИ)

"Дяволът е навсякъде" - това са последните думи на философа проф. Александър Дугин, наричан "Мозъкът на Путин", изречени по време на лекция в Подмосковието, минути преди да взривят 29-годишната му дъщеря Дария на 20 август вечерта. Двамата участват във фестивала "Традиция" в село Захарово край руската столица, посветен на метафизичния дуализъм на историческото мислене, съобщава в. "Московский комсомолец".

Александър и Дария Дугини съвместно громят гнилия Запад и зоват за създаване на нов свят под егидата на Русия пред събралата се пъстроцветна аудитория, изповядваща най-различни възгледи - болшевишки, нацистки, националистически, консервативни, антилиберални, комунистически, социалистически, евразийски.

Александър и Дария Дугини по време на философско-православния фестивал в Подмосковието. Това е последната снимка на двамата преди дъщерята на идеолога на руския свят да загине в адски взрив

Съвместната лекция на баща и дъщеря започва в 18 часа московско време, след това изказванията им са последвани от оживена дискусия. Както е известно политологът и социолог е апологет на войната на Русия срещу Украйна.

Още в края на 90-те години той създава доктрината „Москва – Третият Рим“ за възраждането и възхода на Русия, която години по-късно става и основна в политиката на руския президент Владимир Путин. Според идеолога на неоевразийството огромната страна е призвана да оглави световната битка срещу Антихриста, който се олицетворява от САЩ и Запада. 

Дугин развива политико-философските си тези по време на фестивала "Традиция"

Още през 2014 г. гуруто на Путин проракува, че Украйна е последната фаза на битката, която бележи началото на създаването на нов световен ред. А години преди това философът предлага Русия да анексира части от Украйна, да насърчава Великобритания да излезе от Европейския съюз, да направи Иран свой съюзник и да търси позитивен неутралитет на Турция – все стъпки, които в крайна сметка се превърнаха в реалност.

За Дугин изобщо не подлежи на обсъждане въпросът, че цяла Източна Украйна трябва да мине към т.нар. Новорусия. Новата държава следва незабавно да се приеме в състава на Източнославянския съюз заедно с Русия и Беларус. Паралелно с Източнославянския трябва да превърнем в реалност и Евразийския съюз, изтъква още Дугин. 

Стотици руснаци идват да слушат Дугини в Подмосковието

Тези основни свои тези той повтаря вече над 15 години и постепенно те се превърнаха в официална идеология на Путинова Русия. Заради войнстващата риторика и идеи на философа мнозина на Запад и сред руските либерални кръгове го обвиняват, че е разпалил войната срещу Украйна и срещу Запада.

Журналистът, политолог и философ Дария Дугина е един от авторите на книгата за специалната операция в Украйна „Книга Z” - сборник с разкази на участници и очевидци на събитията в Донбас. Излизането на книгата е обявено за края на есента.

Александър Дугин и дъщеря му за последно са засечени заедно около 22,30 ч. на паркинга край фестивала. Те се канят да си тръгнат заедно, но в последния момент философът се качва в колата на свой приятел и смишленик.

Предполага се, че Дугин е седнал в автомобила на небеизвестния Константин Малофеев - олигарх, създател на православно-патриотичния телевизионен канал "Цариград", както и на едноименния телевизионен канал, заместник-председател на Всемирния руски народен събор – международна организация под егидата на Руската православна църква.

Константин Малофеев е близък с Дугин

Покрай шпионския скандал между България и Русия, който избухна още през 2019 г. Малофеев получи забрана да влиза в България заедно с топ разузнавача ген. Леонид Решетников. Тогава обвинение в шпионаж бе повдигнато на председателя на национално сдружение "Русофили" Николай Малинов.

Срещу Малофеев от години тече наказателно производство в Украйна. Християнският джихадист, както е определян милиардерът на Запад, е и в черния списък на лицата, срещу които ЕС и САЩ наложиха санкции.

През 2006 г. той създава православно училище, а година по-късно – и фондацията "Св. Василий Велики", чиято водеща онлайн илюстрация е усмихнатото лице на президента Путин.

На сайта на фондацията могат да се намерят много от познатите тези на най-консервативното християнство - срещу абортите, ваксините, гей браковете, правата на децата, западния свят и либерализма като цяло. Тези позиции Малофеев комбинира с монархизъм и национализъм. Често го наричат "православен олигарх".

ЕС го държи отговорен за финансирането на проруски сепаратисти в Източна Украйна чрез фондацията "Св. Василий Велики". Той отрича.

Сега се оказва, че Малофеев е станал спасител на Дугин, който не се качва в колата на дъщеря си.

Адският взрив разпръсква останки от автомобила на Дугини на стотици метри по пътя

Луксозната кола на Дария Land Cruiser Prado всъщност не успява да измине и 7 километра. Тя се взривява на Звенигородское шосе близо до жп прелез. 29-годишното момиче, което шофира колата, загива на място.

Установено е, че взривното устройство е било поставено под долната част на автомобила от страната на шофьора. 

"Ако сме готови да умираме, но не сме готови да убиваме, значи ние не сме готови за пълноценна битка за нашите идеи, за нашата държава срещу друга държава. И какво да правим - да чакаме да ни убиват? Не, ние ще нападаме“, каза през февруари 2021 г. Александър Дугин.

Секунди след атентата, в който загива дъщеря му, а всъщност най-вероятно е насочен срещу него, той излиза от колата, в която се вози и при вида на огнения ад, където гори дъщеря му се хваща за главата. Шокираният философ е откаран по спешност в московска болница в тежко психическо състояние, съобщават руските медии.

Шокираният Дугин се хваща за главата, когато вижда как взривената кола на дъщеря му гори и изпепелява Дария

МАЛКО ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ ЗА ДЕНЯ 20 АВГУСТ В НОВАТА РУСКА ИСТОРИЯ

Денят 20 август, в който бе взривена дъщерята на Александър Дугин - Дария, е наситен с особена важност в новата руска история след 1990 г. На 20 август 1991 г. е кулминацията на пуча срещу съветския лидер Михаил Горбачов, организиран от висши генерали от армията и КГБ, несъгласни с перестройката и опитващи се да запазят СССР от разпадане. Както знаем обаче превратът бе неуспешен и въпреки че по улиците на Москва излязоха танкове руският президент Борис Елцин и верни на Горбачов и Елцин военни и милиционерски сили не позволиха на превратаджиите да вземат властта.

На 20 август 2020 г. беше отровен известният руски опозиционер и критик на Путин - Алексей Навални. Това стана по време на полет над Сибир. Самолетът кацна извънредно в Томск, където блогърът политик беше лекуван в местна болница, а след това замина за продължително лечение в Германия. След завръщането си в Русия Навални бе осъден за финансови машинации и в момента е в затвора, където изтърпява няколкогодишна присъда.