Последните снимки на Фреди преди смъртта (ГАЛЕРИЯ)

Ексклузивно
23:30 - 09 Ноември 2019
210610
Последните снимки на Фреди преди смъртта (ГАЛЕРИЯ)

Това са последните известни снимка на рок легендата Фреди Меркюри преди да го застигне смъртта, пише mirror.co.uk.

Според публикацията този кадър в Garden Lodge, Кенсингтън, е направен на 28 август 1991 г. от последното гадже на звездата – коафьора Джим Хътън. СПИН уби Фреди на 24 ноември същата година.

Не е тайна, че още в началото на 70-те Меркюри има дълготрайна връзка с Мери Остин, с която го запознава Брайън Мей. Но в средата на 70-те той започва връзка с американец, който е изпълнителен директор на Elektra Records.

До 1979 г. Фреди вече системно посещава гей барове и клубове и има множество връзки с различни партньори.

През 1985 г. започва връзка с коафьора Джим Хътън. По това време най-вероятно Фреди вече е заразен с вируса на ХИВ. През 1990 г. Хътън си прави тест за ХИВ, който се оказва положителен. Той живее с Фреди 6 години, грижи се за него и е там, когато Фреди Меркюри умира на 24 ноември 1991 г., на 45-годишна възраст от пневмония и усложнения, предизвикани от СПИН.

Снимката е една от последните на звездата. Видимо е, че Фреди вече е съборен от болестта

Смъртта на Фреди Меркюри представлява важно събитие в историята за борбата със СПИН. През април 1992 г. останалите членове на Queen основават "The Mercury Phoenix Trust" – обединение, което набавя милиони лири за различни благотворителни инициативи, свързани с борбата със СПИН. Бандата също така издава няколко албума след смъртта на своя фронтмен и има няколко концертни изяви.

Въпреки ярката си сценична индивидуалност, Фреди е всъщност много срамежлив и стеснителен човек, особено сред хора, които не познава. Самият той споделя: „Когато съм на сцената, съм екстровертен, но отвътре аз съм един съвсем различен човек“.