Посрещнаха Карлос Насар като римски император - на ръце! (СНИМКИ)

Олимпийският ни шампион беше прегърнат и разцелуван първо от майка си

Спорт
14:53 - 13 Август 2024
4389
Посрещнаха Карлос Насар като римски император - на ръце! (СНИМКИ)

Един от тримата ни олимпийски шампиони - Карлос Насар се завърна на родна земя и беше посрещнат триумфално! Аплодисменти и скандирания за 20-годишния ни тежкоатлет кънтяха из летище "София", а посрещането му беше като на римски император - Карлос беше внесен в салона на ръце от хората от своя щаб.

Той спечели по изключителен начин златен медал във френската столица, стъпвайки на олимпийския връх в категория до 89 кг във вдигането на тежести с двубой от 404 килограма - нов световен рекорд.

“Посрещането е мечтано, благодаря на всички. Благодаря и на тези, които ме гледаха, това е голяма опора за мен. Желая им да бъдат здрави и да следват мечтите си. Ръцете ми са пълни, сърцето - също. По-лесно ти обръщат внимание, когато си шампион, но аз съм подготвен. 

Част от магията на олимпиадата са всички емоции преди състезанието.

Като знам, че цял народ стои зад мен, нямам право да се откажа. Спи се като бебе след олимпийска титла. Преди състезанието обаче е много трудно да се заспи. 

Костваше ми доста енергия, доста усилия, липса на социален живот, кръв, пот… Важното е, че изпълнихме крайната цел и вече съм олимпийски шампион. Сега изживявам детския сън. Като стъпя на подиума, нещо се случва и забравям за всичко около мен. Дори не помня какво правя, когато вдигам.

Нямам спомени от самото състезание, адреналинът беше много висок. Имах доста препятствия в дните преди надпреварата, но се радвам, че е изглеждало лесно.  Моят треньор Илиян винаги е бил моят герой, представям си и сега, че ме съветва за всичко.

Лимитът ми е още много далече. 

Чувствам се като български герой, като горд българин. Страхотно е да мотивирам малки и големи. Оттук нататък следва Световното през декември. Няма да имам много време за почивка, но аз правя нещо, което ме удовлетворява. Усещам промяната в отношението на медиите, но имам още да вървя, за да стана звездата, която искам”, каза Насар на пристигане в България.