Пострадал от пожара в Разлог: Нямам дом, нямам нищо

Над 20 души останаха без дом след огнения ад, приютени са при роднини

Новини
08:36 - 29 Септември 2020
503
Пострадал от пожара в Разлог: Нямам дом, нямам нищо

Над 20 души останаха без дом след пожара в Разлог, унищожил постройката, в която живеят. Хората са в истинска беда - загубили са цялото си имущество, нямат дори дрехи за децта си.

Огънят тръгна в неделя срещу понеделник през нощта. Вчера семействата, които загубиха домовете си, и техни близки и приятели, разчистваха отломките, предаде БНТ.

Всички семейства в момента са прибрани при роднини. Потърпевшите благодариха на общината и на епископа на черквата, които са им дали дрехи и храна. Те разчитат, че няма да ги оставят без дом през зимата.

"Загубихме храна, дрехи, обувки - всичко. Кой с каквото може, да помогне. Ние сами няма как да се справим", заяви потърпевш.

Зам.-кметът на община Разлог Венцислав Гърменов каза, че хората не искат пари, а материали. Той обеща, че още утре техника ще разчисти и ще се започне строителството на новите постройки.

"Те ще получат еднократна помощ от Дирекция "Социално подпомагане" и от общината също, ако имат нужда от финансови средства", допълни зам.-кметът.

Гърменов коментира, че общината има само едно резервно жилище, но целта им не е да ги настанят там, а да им помогнат да си изградят техни домове, където да изкарат зимата.