Потър, който изравни рекорд на сър Боби Робсън: Победата означава много за нас!

Спорт
11:35 - 08 Март 2023
1176
Потър, който изравни рекорд на сър Боби Робсън: Победата означава много за нас!

Мениджърът на Челси Греъм Потър най-сетне имаше повод да се усмихне след тежките си първи месеци в клуба. Специалистът бе най-щастливият човек на "Стамфорд Бридж" след победата над Борусия (Дортмунд) с 2:0, която прати Челси на четвъртфиналите в Шампионска лига по футбол.

"Неизбежно в живота има лоши моменти, но има и хубави моменти. Минахме през труден период и тази победа означава много за нас", каза Потър пред репортери, когато го попитаха как се чувства.

"Нещата никога не са лоши завинаги. Все още съм тук", каза още Потър, като отхвърли с усмивка спекулациите, че работата му е била заложена в зависимост от резултата от мача с Борусия.

Въпреки обтегнатите отношения с феновете, Потър намери сили да похвали привържениците за тяхната подкрепат.

"Големи благодарности на феновете. Те бяха невероятни тази вечер, помогнаха ни в събота и ни помогнаха тази вечер", каза още Потър.

Мениджърът на Челси Греъм Потър може да бъде доволен от своя тим, който бе по-добър от своя съперник на реванша в Лондон и заслужено продължава напред.

С тази победа Греъм Потър вече има 5 успеха начело на „сините“ през този сезон в Шампионската лига.

Така той изравни рекорда на сър Боби Робсън за най-много победи от английски мениджър в рамките на една кампания в най-силния европейски клубен турнир. Робсън постигна това през сезон 2002/2003 г. с Нюкасъл.

Потър, от своя страна, записа победи освен срещу Борусия Дортмунд, и срещу Милан (2 пъти), срещу Динамо Загреб и срещу РБ Залцбург.