Потрес: Вирусът уби още една учителка, остави дете сираче

Общество
10:28 - 29 Октомври 2020
7856
Потрес: Вирусът уби още една учителка, остави дете сираче

Поредната потресаваща новина - учителката Айлин Байрактарова от Средно училище "Васил Левски" в Севлиево загуби битката с Covid едва на 49 години.

Преподавателката по английски език издъхнала на 28 октомври в севлиевската болница, 5 дни, след като е дала положителен тест за COVID-19. "Влезе в болницата в петък /23 октомври/, но ситуацията се влоши изключително бързо", коментира директорът на училището Тома Томев.

"Благодарим ти, Айлин, че беше част от семейството на СУ "Васил Левски", написаха в социалната мрежа колегите на 49-годишната учителка.

Lupa.bg научи, че трагедията с Айлин става двойна, след като учителката оставя 12-годишната си дъщеря, която до момента отглеждала сама, кръгло сираче.

Под карантина е дъщерята на починалата преподавателка, която е седмокласничка в същото училище.Общо 5 преподаватели от училище са с коронавирус. Ръководството е взело решение заедно с гимназистите и всички ученици от прогимназиалния курс - 5-и-7-и клас, да преминат на онлайн обучение от днес до 12 ноември.