Потушиха пожарите край Мармарис

Продължават усилията на огнеборците за овладяване на 12 огнени стихии в пет окръга - Анталия, Мугла, Денизли, Ъспарта и Айдън

Новини
19:25 - 06 Август 2021
2382
Потушиха пожарите край Мармарис

Турция напълно е овладяла и потушила пожарите в района на курортния град Мармарис, съобщи министърът на туризма на страната Нури Ерсой. Ерсой заяви, че Турция запазва целта си за 25 милиона туристи и 20 милиарда долара приходи от туризъм през тази година.

Министърът говори на среща в Мармарис, окръг Мугла, с представители на туристическия сектор, Търговската палата на Мармарис и Палатата за морска търговия.

Междувременно турският президент Реджеп Тайип Ердоган също съобщи, че 196 горски пожара в 44 турски окръга са били овладени, цитиран от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Продължават усилията на огнеборците за овладяване на 12 пожара в пет окръга - Анталия, Мугла, Денизли, Ъспарта и Айдън. Мобилизирали сме всички средства за борба с пожарите. Продължава работата на 56 хеликоптера за гасене на пожари, каза Ердоган, който говори пред журналисти след петъчния намаз в джамия в Истанбул.

Президентът припомни, че редица страни са се присъединили към усилията на Турция за гасене на пожарите. Ердоган съобщи, че изпепелените от пожарите земи отново ще бъдат залесени и няма да бъдат използвани за други цели.

Главната дирекция по горите съобщи днес, че от общо 208 горски пожара, пламнали от 28 юли досега в цялата страна, 196 са поставени вече под контрол.