Потвърдено: 50-годишна с коронавирус в Северна Македония

Жената е била в Италия, вече е в инфекциозна клиника

Новини
18:40 - 26 Февруари 2020
1337
Потвърдено: 50-годишна с коронавирус в Северна Македония

Потвърден е първият случай на коронавирус в Северна Македония - заразена е 50-годишна пациентка от Скопие, която известно време е била в Италия, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

Новината дойде от министърът на здравеопазването Венко Филипче на пресконференция, на която присъстваха и премиерът Оливер Спасовски и д-р Жарко Караджовски от Института за обществено здраве.

Филипче увери, че няма повод за паника, пациентката е настанена в инфекциозна клиника в отделение за изолация и е подложена на нужните процедури.

Филипче уточни, че жената е била един месец в Италия на гости на роднини. Болна е от две седмици, първоначално е била тествана в здравно заведение в Италия и непосредствено след връщането си в страната е отишла в клиниката за инфекциозни болести в Скопие.

Инкубационният период е минал и в момента на транспортирането й до болницата не е имало опасност да пренесе болестта, каза министърът.
По-рано днес Филипче информира, че засега в региона коронавирус има само в Хърватия, а днес бе потвърден и първият случай в Гърция.