Поулсен преподписа с РБ Лайпциг

Спорт
16:00 - 24 Октомври 2023
1793
Поулсен преподписа с РБ Лайпциг

Датският нападател на РБ Лайпциг Юсуф Поулсен подписа нов договор с „биковете“ – до юни 2026. Така германският клуб ще задържи играча с най-много мачове в историята на тима в продължение на 13 години от неговата кариера, ако изпълни давността на новия контракт.

Поулсен подписва с РБ Лайпциг през вече далечната 2013 година, когато още като млад талант пристига в германския отбор от датския Лингби.

Впоследствие до ден днешен Поулсен изиграва 370 мача за Лайпциг, в които отбелязва 85 попадения.

Ето какво написаха от Лайпциг:

„На 4 юли 2013 г. топ датски талант на име Юсуф Юрай Поулсен подписа за РБ Лайпциг от Лингби БК и останалото, както се казва, е история.

РБ Лайпциг си осигури услугите на този 19-годишен, все още нешлифован диамант. Беше бърз, добър във въздуха и имаше поглед към гол. Повече от всичко обаче той беше страстен, отдаден и воден от силата на волята си.

3764 дни по-късно и е ясно, че историята няма да приключи скоро, тъй като РБ Лайпциг и Юсуф Поулсен се споразумяха за двугодишно удължаване на договора до 2026 г.

След като отпразнувахме десетгодишния юбилей на нашия рекордьор по участие в клуба през септември, сега очакваме с нетърпение какво крие бъдещето и 11-ия, 12-ия и 13-ия сезон на нашия номер 9 като играч на РБ Лайпциг“, написаха от официалния сайт на Лайпциг.