Повдигнаха завесата: Станаха ясни първите играчи в състава на Германия за Евро 2024

Имената бяха представени по интересен начин, утре това ще стори и селекционерът Нагелсман, но официално

Спорт
13:24 - 15 Май 2024
2561
Повдигнаха завесата: Станаха ясни първите играчи в състава на Германия за Евро 2024

Юлиан Нагелсман ще обяви официално състава си за кампанията на Германия за Евро 2024 в четвъртък. Но вече бяха разкрити първите 26 имена, които ще попаднат в състава за домашния турнир това лято.

В началото на май УЕФА потвърди, че размерът на състава за тазгодишното континентално състезание е увеличен от 23 на 26 играчи, от които трима трябва да са вратари.

Първите места в отбора на Нагелсман вече са обявени, като Германският футболен съюз използва известни личности, инфлуенсъри и фенове, за да разкрие около дузина имена преди официалното обявяване утре в 13:00 ч. централноевропейско време в Берлин.

Нико Шлотербек от Борусия Дортмунд беше първият, който беше разкрит в неделя вечер, когато официалният акаунт на ГФС в Instagram потвърди съобщенията в медиите.

Първият от трите в понеделник дойде чрез видео от детегледачка, която се грижи за баба Лоти и й предоставя торта с лика на защитника на Байер Леверкузен Джонатан Та.

20-годишният полузащитник на Байерн Мюнхен Александър Павлович беше следващото съобщение чрез германския телевизионен канал RTL, последвано от голямото разкритие на германската инфлуенсърка Киара: не кой да е, а капитанът на Байерн и Германия Мануел Нойер.

Във вторник бяха обявени още имена, като първото дойде рано и осигури малко огнева мощ в предната част - нападателят на Дортмунд Никлас Фюлкруг се обади в радиопредаването 1Live, за да обяви включването си.

Следващият е Крис Фюрих от Щутгарт, който е изобразен върху торбичка от пекарна в Шварцвалд, а централният защитник на Айнтрахт Франкфурт Робин Кох е изобразен от YouTube потребителите Денис и Бени Волтер от World Wide Wohnzimmer.

Четвърти беше Кай Хаверц от Арсенал, обявен в подкаста Calcioberlin, преди Петер Шилинг, чиято песен Major Tom е хит сред феновете на Германия, да обяви, че левият бек на Щутгарт Максимилиан Мителщад също ще бъде включен.

Schirn Kunsthalle - изложба за изкуство във Франкфурт, се включи в играта след това, като разкри включването на Лирой Сане в списъка на Нагелсман.

В сряда сутринта в играта се включиха и братята Кроос, като Тони и Феликс Кроос използваха подкаста си "Einfach mal luppen", за да потвърдят мястото на полузащитника на Леверкузен Роберт Андрих в състава.

Паскал Грос беше вторият за деня, който беше добавен към състава на Нагелсман, този път чрез мини-викторина на телевизионния водещ Гюнтер Яух в профила на DFB в Instagram.

Йошуа Кимих беше следващият в списъка, като актьорът Волфганг Баро потвърди, че звездата на Байерн ще добави това лято нови участия към 84-те си до момента.

Съставът на Германия за Евро 2024 до момента:

Вратари: Мануел Нойер (Байерн Мюнхен)

Защитници: Робин Кох (Айнтрахт Франкфурт), Йошуа Кимих (Байерн Мюнхен), Максимилиан Мителщад (Щутгарт), Нико Шлотербек (Борусия Дортмунд), Джонатан Та (Байер Леверкузен)

Полузащитници: Роберт Андрих (Байер Леверкузен), Паскал Грос (Брайтън), Крис Фюрих (Щутгарт), Александър Павлович (Байерн Мюнхен)

Нападатели: Никлас Фюлкруг (Борусия Дортмунд), Кай Хаверц (Арсенал), Лирой Сане (Байерн Мюнхен)