Пожар едва не изпепели най-големия круизен кораб в света

За щастие огънят е овладян бързо и няма пострадали

Новини
13:37 - 28 Юни 2024
2922
Пожар едва не изпепели най-големия круизен кораб в света

Тази седмица на най-големия круизен кораб в света, Icon of the Seas, избухна пожар, докато пускал котва на пристанище в Мексико. Говорител на Royal Caribbean потвърди пред CNN Travel, че пожарът е бързо потушен от екипажа и няма пострадали, а щетите на борда са минимални.

Чупещият рекорди Icon of the Seas, който е дълъг почти 365 метра и тежи близо 250 800 тона, е загубил захранване за кратко, но резервната система била ктивирана веднага. Екипажът на круизния кораб, обучен да се справя с подобни ситуации, овладял пламъка, като веднага при настъпването на инцидента пътниците били предупредени за случващото се.

В социалните медии се обсъдиха незначителните смущения, които са настъпили с огнената стихия, но общото усещане е било за

много бързо възстановяване на нормалния ритъм на работа и преживяване.

Ситуацията не е повлияла на маршрута на круизния кораб и сега той пътува към мексиканския остров Козумел.

По-рано тази година, гигантът, чиято стойност е близо 2 милиарда долара, прикова вниманието към себе си със своите седем плувни басейна и воден парк с рекордни размери.

През март избухна пожар на друг круизен кораб - Carnival Cruise Lines, а кадри, заснети от пътник, показваха горящата опашка на кораба. Говорителят на Royal Caribbean коментира, че макар и редки, леките пожари на круизни кораби не са необичайни, но обикновено се овладяват бързо и без значителни смущения за пътниците.