Пожарът в Стара Загора е локализиран

Новини
22:12 - 16 Юли 2024
968
Пожарът в Стара Загора е локализиран

Пожарът в Стара Загора е локализиран и е под контрола на пожарната.

Това заяви областният управител Методи Марков, предаде репортер на "Фокус". Той през цялата нощ бе на място, заедно с кмета на общината Живко Тодоров и неговия екип.Днес по обяд на мястото бяха служебният премиер Димитър Главчев и служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Министър-председателят Димитър Главчев сформира оперативен щаб заради пожарите в страната и пристигна в района на Стара Загора, който е от най-засегнатите от огнената стихия. Целта е да има още по-добра и по-бърза координация между всички институции. Министър-председателят посочи, че към момента ситуацията е под контрол. С министрите на вътрешните работи и на отбраната и с директора на пожарната сме в постоянна комуникация, добави Главчев и акцентира върху усилията на всички, които са на терен и се борят с огнената стихия.

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров заяв - “Благодаря на всички, които са на терен. Хеликоптерите също вече обливат териториите, към този момент опасност за населението и населените места няма. Следва да изградим голяма просека около вилната зона, за да не позволим евентуални нови условия за застрашаване, поради сухото и горещо време", заяви лметът на община Стара Загора Живко Тодоров. Той увери, че към този момент не се очаква появата на нови пожари, поради усилията на всички, които са на мястото.