ПОЗОР! Портних, къде си? Наркомани опикават детски замък във Варна (СНИМКИ)

Актуални новини
20:00 - 15 Юли 2020
5048
ПОЗОР! Портних, къде си? Наркомани опикават детски замък във Варна (СНИМКИ)

Атракционен замък на детската площадка на ул. "Цар Асен I" във Варна е занемарен и превърнат в тоалетна и в свърталище на наркомани и клошари. Освен това е и опасен, защото покривът му е продънен, предпазни парапети липсват и е възможно дете да падне и да се нарани. На потресаващите фотографии, разпространени от Булфото се вижда разрухата на детския замък, построен преди 7 години.

Месеци след изграждането на детския кът в морската столица варненци алармираха, че вандали са нанесли истински погром. Още тогава стана ясно, че в замъка са се подслонили клошари и всякаква илюзия за дворцов бит се разбива на пух и прах от зловещата гледка на свърталището, в което е превърната постройката.

Кашони, платнища и всевъзможни боклуци са направили прекрасното място за игра опасно за деца. Над площадката се носи смрад, която издава, че замъкът се използва и като тоалетна.

Освен намесата на клошарите своя отпечатък са оставили и вандалите. Съоръженията са променили напълно своя облик, защото са изпочупени и надраскани със спрей. Създадена по всички европейски стандарти в рамките на половин година, новата детска площадка съвсем не изглежда по европейски.

Не е ясно какво прави в тази ситуация кметът на Варна Иван Портних и защо не се грижи за опазване на общинското имущество. Местните се питат и защо общината съвместно с полицията не поставят камери за наблюдение.