Позор в Lupa.bg: Плажът на Приморско заринат в боклуци (снимки)

"Островчета" с отпадъци посрещат първите туристи на Северния плаж

Новини
17:53 - 19 Юни 2023
14432
Позор в Lupa.bg: Плажът на Приморско заринат в боклуци (снимки)

Кенчета от бира, празни бутилки от минерална вода и безалкохолни напитки, найлони, хартии, опаковки от слънцезащитни кремове, смачкани купии цигари, чипсове и зрънчо, пластмасови кутии от сирене и масло, фасове, неработещи пластмасови запалки, остатъци от храна - това може да се види на Северния плаж в Приморско, при положение, че сезон 2023 все още дори не е започнал официално. Хиляди боклуци са опасали зоната за отдих и се подхвърлят даже и в морето.

Един от "островчетата" с боклуци, който се е възвисил край брега

Това установи репортер на Lupa.bg в неделя следобед при инспекция на един от най-популярните плажове на южното ни Черноморие. Мръсотията не само в свободната за плажуване зона, но и пред част от заведенията, е невъобразима. Очевидно е, че пплажа или не се чисти, или се прави през пръсти.

"Толкова мръсно никога не е било! Може би морето е изхвърлило боклуците след дъждовните дни, но нищо не пречи да бъде почистено. Така ли ще посрещаме туристите? После се жалваме, че всички ходят в Гърция. Ами там плажовете са кристално чисти и нито една хартийка не може да се види на ивицата", възмущеват се подранили туристи в Приморско. Подобна е ситуацията и в други курорти от южното Черноморие.

Капачки, харии, пластмаси - пейзаж от Северния плаж в Приморско в неделя следобед

Морето е изхвърлило пластмасова бутилка с неясна течност