Позорно пребит хулиган сред осъдените за расизъм ( ВИДЕО )

Спорт
17:10 - 17 Октомври 2019
61419
Позорно пребит хулиган сред осъдените за расизъм (ВИДЕО)

ММА боецът Любомир Делев, който е сред тарторите на хулиганската групировка „София Запад”, забъркала срамния расистки скандал на мача България – Англия, е сред осъдените по Закона за спортното хулиганство, информираха от СДВР.

Вчера полицията привика на разпит над 15 футболни привърженици в Първо РПУ, а осем от запалянковците се сдобиха със забрана да посещават спортни мероприятия за срок от 1 година. Ако през това време някой от тях бъде засечен на стадиона, рискува да влезе в затвора за срок от 12 месеца.

Част от осъдените по Закона за спортното хулиганство расисти, опорочили мача България - Англия.

Почти всички расисти, сдобили се с присъди по Закона за спортно хулиганство, са запалянковци от групировката „София Запад”, подкрепяща „Левски”. Издирват се и четирима ултраси от агитката на „Локомотив” (Пловдив), които също са издавали организирано маймунски звуци срещу тъмнокожите звезди на Англия Рахим Стърлинг и Хари Уинкс на ст. „Васил Левски”.

Осъденият за расизъм Любомир Делев придоби комична слава миналата пролет. Тогава татуираният бияч опъна транспарант на вечното дерби „Левски” – ЦСКА, с който призова на юмручен дуел тарторът на агитката на „червените” Иван Велчев – Кюстендилеца и даже го обвини, че му се криел от 6 месеца. Дни по-късно двамата си устроиха боксов мач, който приключи само за 45 секунди, преди Кюстендилеца да нокаутира самоназовалия се като Звяра примитив.

Миналата пролет Любомир Делев - Звяра предизвика тарторът на агитката на ЦСКА Иван Велчев на дуел, който завърши трагично за наперения хулиган от сектор "Б".

Очевидно позорния бой, който Любо Делев отнесе (виж видеото по-долу), не е вразумил роденият в Златоград футболен хулиган и той продължава с изцепките си по стадионите. Сега Делев ще отсъства за срок от 1 година на спортни мероприятия и ще се разписва в полицията преди всеки мач на „Левски”.

Друг популярен професионален бияч – Георги Валентинов, пък отърва присъда за спортно хулиганство. Lupa.bg научи, че бившия годеник на Златка Райкова не е обвинен за расизъм от полицията, макар да бе част от организираната група фенове на „София Запад”, издавали маймунски звуци на мача с Англия. В несръчен опит да се защити, Валентинов обяви вчера, че не е расист и че е попаднал случайно в епицентъра на скандала. Законът за спортното хулиганство обаче категорично забранява фенове да ходят с маски на лицата на мачове, като това провинение също се наказва с присъда. Остава загадка поради каква причина Георги Валентинов е пожален от МВР.

ММА боецът Георги Валентинов се измъкна без присъда за расизъм, макар да бе заснет с маска на лицето на мача България - Англия

ВИДЕО ОТ БОКСОВАТА СРЕЩА ЛЮБОМИР ДЕЛЕВ - ИВАН ВЕЛЧЕВ: