ПП-ДБ с план от 5 стъпки за европейски доходи

На 2 април изборът е ясен - стабилна бедност отново или европейски доходи за нормален европейски живот

Новини
19:26 - 30 Март 2023
3275
ПП-ДБ с план от 5 стъпки за европейски доходи

Коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България” имаме план от 5 стъпки за икономически бум на България. Ясно разписаните приоритети ще сложат край на стабилната бедност, гарантирана от ГЕРБ през последните години, и ще дадат тласък за европейски доходи на българите, като им осигурят нормален европейски живот.

Спасител няма и ние сами трябва да сложим в ред държавата си. Обединението работи да прекрати корупционните практики на всички нива, да въведе прозрачни обществени процедури без фаворитизирани фирми, за да се подобри животът на всеки българин, във всяко кътче на страната. Показахме, че има как.

Оставихме бизнеса да работи свободно и го подкрепихме с евтина енергия и по-висок праг за регистрация по ДДС. И бизнесът направи каквото трябва! Най-висок ръст на заплатите, на износа и на индустриалното производство в целия Европейски съюз.

Сега към обединението ПП-ДБ се присъединиха и „Обединени земеделци”, БЗНС и 77 граждански движения.

При следващото ни управление малките и средни ферми ще бъдат национален приоритет. С европейски средства ще подкрепим и модернизираме българското производство на качествени, разнообразни и чисти храни. България отново ще е важен производител, а до хората да достигат качествени храни на по-ниски цени.

Ще постигнем икономически бум на всеки регион в България като инвестираме 50 млрд. лв. поравно в Северна и в Южна България. Средствата ще бъдат осигурени от еврофондовете, от Плана за възстановяване и устойчивост и частично от националния бюджет.

Целта е жителите във всеки регион да могат да водят достоен живот с достъп до чиста питейна вода, качествено здравеопазване и образование, интернет.

Граждани и бизнес ще имат достъп до независима и евтина енергия. България може да запази и надгради ролята си на енергиен лидер на Балканите, като изгражда нови мощности! Ще направим реформа в болниците за прозрачно разходване на средствата по здравна каса, с повече прегледи и изследвания при специалисти с модерна апаратура за ранна диагностика и лечение. Ще продължим да увеличаваме заплатите на медицинските специалисти и ще осигурим спешна медицинска помощ по въздух.

Има как децата ни да имат качествено образование, за да излизат от училището и университета като мислещи хора със знания и умения, които намират бърза и успешна професионална реализация. Ще добавим методи на преподаване чрез игри, работа по проекти, видеоматериали, практически занимания. А учителските възнаграждения ще са на ниво от 125% спрямо средната заплата в страната.

Ще влезем и в Шенген, за да се движим в Европа без ограничения, и в еврозоната, за да не губят българските фирми по 1 милиард на година от обръщане на евро в лева и обратно.

На 2 април изборът е ясен. Стабилна бедност отново или европейски доходи за нормален европейски живот. Няма спасител, зависи от всички нас. Гласувайте за коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България” с номер 12!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ