ПП и ДБ: БСП върнаха хартиения вот, демонстрираха пълна лоялност към ГЕРБ и ДПС

Битката ще продължи в пленарна зала, заяви Кирил Петков

Политика
10:42 - 17 Ноември 2022
2592
ПП и ДБ: БСП върнаха хартиения вот, демонстрираха пълна лоялност към ГЕРБ и ДПС

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" дадоха съвместно изявление по темата с връщането на хартиената бюлетина в изборния процес, прието в Комисията по правни въпроси, след като депутатите заседаваха от вчера до тази сутрин, за да приемат поправките.

Това, което се случи далече надхвърля връщането на хартиената бюлетина, това е демонстрация на сила. БСП не само даде възможност да се гласува с хартия, видяхме много сериозна ревизия на целия изборен процес без обсъждане, заяви Христо Иванов на трибунка в парламента.

Заседанието на правната комисия е в нарушение на процедурата дори. Това е демонстрация на силата на ново мнозинство, което е готово да управлява и да проведе избори, така че да завземе властта чрез избори. БСП направиха демонстрация на пълна лоялност към ГЕРБ и ДПС, каза Иванов. Сглоби се коалицията на реванша, посочи още той.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че няма да водят разговори с БСП нито във втори мандат, нито в трети мандат. Битката ще продължи в пленарна зала, заяви той.

БСП трябва да знаят, че ако тези решения се гласуват и в зала, ние няма да влизаме в коалиционни преговори с тях, независимо в кой мандат. Те имат избор - решението е тяхно. Ако подкрепят тези решения и в зала - те заявяват на своите избиратели, че се връщат в статуквото, изтъкна Петков. По думите му българското общество няма да позволи техният вот да бъде подменен, тихо и посред нощите, с изключени камери.

Снимка: Агнес Методиева