Пратиха скандален рефер да свири на Барса срещу Байерн

Винчич е един от най-елитните рефери в европейския футбол, но...

Спорт
16:35 - 21 Октомври 2024
956
Пратиха скандален рефер да свири на Барса срещу Байерн

Словенският елитен съдия Славко Винчич ще свири големия сблъсък от Шампионската лига в сряда между Барселона и Байерн (Мюнхен), стана ясно днес. Съдийската бригада, заедно с четвъртия съдия, е изцяло от Словения, докато реферите на ВАР са от Полша.

Винчич е един от най-елитните рефери в европейския футбол, като свири финала в Шампионската лига през миналия сезон между Реал Мадрид и Борусия (Дортмунд), както и мачовете от Евро 2024 между Испания - Италия и Испания - Франция, а миналата седмица ръководи победата на Германия над Нидерландия с 1:0. През този сезон словенецът е свирил един мач дотук в най-силния европейски клубен турнир - победата на Арсенал над ПСЖ с 2:0.

Винчич свири за последно на Барселона при загубата им от Интер с 0:1 през октомври 2022 г. Тогава каталунците имаха редица претенции към него, като тяхно попадение бе отменено след намеса на ВАР, а искаха и дузпа, която не бе отсъдена. Всичко това предизвика гневните реакции на тогавашния наставник на “блаугранас” Чави Ернандес.

Словенецът е свирил досега два мача на Байерн - реванша с Виляреал през 2022 г., завършил 1:1, след който баварците отпаднаха, както и победата над Лацио с 3:0 в 1/8-финалите на миналото издание на турнира.