Прав си, Кралев, педалите са навсякъде! Даже и на втория етаж в Министерството на спорта

Оглушителна хомофобия от върха на държавата и никой не реагира

Топ
16:50 - 11 Август 2020
11954
Прав си, Кралев, педалите са навсякъде! Даже и на втория етаж в Министерството на спорта

Немислима за цивилизована държава хомофобия се изля от ръката на министъра на спорта оня ден. Висшият държавен чиновник си позволи в коментар под снимка на протестиращи в столицата да напише „А педалите са навсякъде”, като отговор на колежката му от ГЕРБ Десислава Атанасова – острието на ГЕРБ, позната повече с „тъпия” си прякор, която пък написа „Краварката е в левия ъгъл”.

Следите остават: Министърът на спорта може и да си внушава, че е изтрил хомофобската публикация...

Интересно е откъде министърът на спорта е придобил такива всеобхватни познания за педалите, тъй като е зает основно с удвояване на килограмите си на всяка година от министерския пост и отглеждането на шия, заради която всеки шопар покрай Коледа доволно би изгрухтял. Изглежда висшият държавен чиновник е придобил отвратителния манталитет на агитките по стадионите, които често посещава, и контактите му с персони, които същите тези агитки удостояват със „Съдията, съдията...”.

В нормална държава министър с подобно поведение би бил начаса изхвърлен от властта и подхванат от безбройни правозащитни организации.

У нас „поправянето” на грешката стига дотам да се изтрие скандалният пост от някоя чевръста секретарка на втория етаж в Министерството на спорта. Е, добре е и министърът, и секретарката да знаят, че триенето на коментари всъщност само ги скрива. Никой нищо не може да изтрие от сървърите на Фейсбук. И някой хубав ден написаното може да бъде изискано по надлежния ред...

Странно е обаче, че два дни подозрително мълчат гей и правозащитни организация, с каквито иначе държавата ни щедро е дарена. Няма подписка, няма декларация, няма дори един пост в социална мрежа! Хелзинкският комитет, неясно защо наречен и Български, обикновено реагира за нула време, ако някой журналист се обърка и изпише „циганин” в някоя дописка.

Но сега си кротува и дума не обелва за оглушителната хомофобия на висшия държавен чиновник Красен Кралев. Прекалено голяма хапка ли е министърът на спорта за вас, уважаеми адвокати и активисти?

Всъщност е голяма. И буквално, и преносно. Но ако у нас някой се страхува да не се задави от голямата хапка, то със сигурност пò на запад от нас някои не са толкова страхливи.

Остава да се надяваме, че мерки ще вземе поне министър-председателят, въпреки грижите покрай случващото се в държавата от месец насам. Поне да забрани на всичките си подопечни чиновници да припарват до фейсбук. От всеки техен пост неизменно произтича скандал.