Правителството оредя: 5-има министри и премиерът - в карантина

Новини
15:20 - 27 Октомври 2020
4446
Правителството оредя: 5-има министри и премиерът - в карантина

Редиците на управляващите оредяха, след като коронавирусът удари масово министри и депутати, въпреки мерките, които всички твърдят, че спазват. Засега петима от кабинета, сред които премиерът Борисов и един зам.-министър са в карантина, а Красен Кралев, който пръв заболя, отдавна е здрав и е в топ форма.

Красен Кралев бе първият министър от кабинета, ударен от бацила. Той бе повален още през август и изкара много тежко болестта. Самият спортен шеф сподели за тежката битка с болестта в болница, където дори се е наложило да бъде поставен на кислородна терапия.

Само преди 2 дни, енергийният министър Теменужка Петкова съобщи, че взима решение да се самоизолира, след като е контактувала с премиера Борисов, дал положителна проба за вируса в неделя. По същата причина в домашна изолация е и транспортният шеф Росен Желязков.

Преди 4 дни заразата удари зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков, който вероятно е заразил Бойко Борисов по време на честите им совалки заедно в премиерския джип из страната. Веднага след положителния тест, Нанков влезе в карантина. Борисов даде два отрицателни теста, за да установи дали е заразен от колегата си, но следващият бе положителен.  

Под 10 дневна карантина се оказа и здравният шеф Костадин Ангелов, който пък се самоизолира заради контактите с Бойко Борисов., макар че тестът му се оказа негативен.    

Под карантина би трябвало да е и военният министър Красимир Каракачанов,  след като присъства на празника на летците, където контактува със заразения шеф на ВВС Димитър Петров. Войводата се затвори вкъщи преди седмица, след скандала с президента и посещението в Естония.

Последен засега, в лапите на коронавируса попадна  премиерът Бойко Борисов, който остана вкъщи на домашно лечение. Самият той твърди, че чувства общо неразположение, има лека температура. Министър-председателят е лекуван от медиците на ВМА.

Така в крайна сметка, Министерският съвет в момента далеч не е в пълен състав. Въпреки това, никой не е поел функциите на отсъстващия премиер и министрите. ВИП-държавните персони, които са под карантина, си управляват ресорите онлайн, от домовете. Бойко Борисов също не е спрял държавните дела, въпреки заразата и не се налага функциите му да поеме някой от вицепремиерите.