Правят шествие на мира в София на 6 септември

Хората се събират против насилието на протестите

Новини
18:28 - 03 Септември 2020
3326
Правят шествие на мира в София на 6 септември

Софиянци се вдигат в подкрепа на мира след протестите на 2 септември, които потопиха центъра на София в разруха и при които бяха ранени много полицаи и демонстранти. 

Шествие на мира ще бъде организирано в деня на Съединението на Източна Румелия с Княжество България.

Първоначално то трябваше да се проведе на 4 септември, като маршрутът трябваше да бъде от президентството до "Орлов мост".

Организаторите обаче съобщиха, че заради опасност от сблъсъци с  платени провокатори и след разговори с "Дирекция сигурност към СО", както и за да не се натоварват допълнително силите на реда, шествието се отлага за 6 септември.

"Пуснах уведомление за 06.09. от 18 ч. до 20 ч. - денят на Съединението, за провеждане на мирен митинг-шествие от пилоните на НДК до пл. "Света Неделя и обратно" под мотото

"НЕ НА ОМРАЗАТА И РАЗЕДИНЕНИЕТО, ЕДНА БЪЛГАРИЯ - ЕДИНЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД", на който да изразим благодарност и подкрепа за българската полиция.

В деня на Съединението да поискаме оставката на човека, който раздели народа на две - Румен Радев и да поискаме съдебна отговорност за подбудителите към въстание, гражданска война и насилствено сваляне на законното правителство, за което ще се подпишем под сигнал до прокуратурата. Всички които са съгласни с тези искания са добре дошли", пише във Фейсбук един организаторите на събитието - Веселин Георгиев.