Пребиха в бар играч от НБА, обвинен в изнасилване

Баскетболистът Кристапс Порзингис отнесъл удари със стол и чаша за бира

Новини
11:21 - 13 Май 2019
1452
Пребиха в бар играч от НБА, обвинен в изнасилване

Баскетболната звезда Кристапс Порзингис се оказа с разбита глава след сбиване в бар латвийския град Лиепая.

Играчът на Далас Маверикс от НБА влязъл в спор с група руснаци, който прераснал в сбиване.

23-годишният латвийски баскетболист бил атакуван словесно, че е заменил Ню Йорк Никс с Далас Маверикс, а подмятанията на думи прераснали в размяна на удари. Според свидетели бързата намеса на охраната е предотвратила по-сериозно разрастване на инцидента.

На появили се в интернет кадри се вижда Порзингис пред бар „Cukurfabrik“ след инцидента. На лицето му има кръв, а той продължава да се държи агресивно и обещал да върне един от нападателите си обратно в Русия.

Присъствали на мястото твърдят, че 221-сантиметровият Порзингис е получил сериозен удар в главата, вероятно със стол. Според други е с чаша за бира.

Това не е първата скандална ситуация с латвийската звезда от НБА. През март той беше обвинен в изнасилване от жена.

Според информациите насилственият сексуален акт е бил през февруари 2018 година в Ню Йорк. Тя оправдала закъснялото оплакване с преговори с Кристапс Порзингис да получи 68 000 долара срещу мълчанието си.

Съседка на Порзингис го обвинява, че на 7 февруари 2018 г., часове след като се контузи тежко, баскетболистът я е поканил в апартамента си в Манхатан и я е насилил сексуално.

Пред полицията жената е заявила, че докладва за случката по-късно, защото е обмисляла дали да не приеме пари от баскетболиста, за да си мълчи.