Пред погледа на Чорни: Греда лиши Левски от победа в пустинята Негев

Сините играха по-добре от Апоел Беер Шева, но извъртяха 0:0 и ще треперят на реванша в София

Спорт
22:29 - 10 Август 2023
4976
Пред погледа на Чорни: Греда лиши Левски от победа в пустинята Негев

Левски и Апоел Беер Шева завършиха при нулево на стадион „Турнер“ в Израел в първия мач между двата тима от третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите.

„Сините“ бяха по-активният от двата отбора, който имаше по-чистите ситуации, но така и не успя да достигне до гол във вратата на Офир Марсиано. В третата минута на добавеното време Ивелин Попов шутира от далечна дистанция, топката рикошира в играч на домакините, след което кацна на напречната греда, което лиши българите от успех в Обетовата земя.

Двубоят беше наблюдаван и от бившия собственик на Левски - Михаил (Майкъл) Чорни, който беше поканен от синьото ръководство да присъства на трибуните. В неговата компания бяха Емил Велев - Кокала, който направи левскарите за последно шампиони, Наско Сираков, Даниел Боримиров, Тодор Батков и сина му - Тодор Батков - младши.

Двубоят насред пустинята Негев се игра пред близо 8000 зрители, а съдия бе дебютантът от Португалия Мигел Ногейра. 

Наставникът на “сините” Николай Костов заложи на вратата на Пламен Андреев. Пред него в защитата, в отсъствието на Кристиан Димитров и Жереми Петрис, действаха Марин Петков, който бе изненадващо десен бранител, Келиан Ван дер Каап, Хосе Кордоба и Цунам. В халфовата линия бяха Андриан Краев, Дарлан и Асен Митков. В предни позиции пък стартира бразилското трио Уелтон - Роналдо - Рикардиньо.

Така всичко ще бъде решено на реванша на стадион „Георги Аспарухов“, който е след седмица - на 17 август от 20:00 часа.