Пред погледа на двамата селекционери Славия загуби и втората си контрола в Турция

Този път белите отстъпиха на сръбския Войводина с 0:1

Спорт
17:36 - 25 Януари 2021
1787
Пред погледа на двамата селекционери Славия загуби и втората си контрола в Турция

Славия записа загуба и във втората си контрола на турска земя, след като отстъпи с 0:1 пред Войводина Нови Сад. Преди дни момчетата на Александър Тарханов бяха разгромени с 1:6 от руския Криля Советов.

Двубоят с Войводина бе изгледан на живо от новия национален селекционер на България Ясен Петров и колегата му Александър Димитров, който води младежкия представителен тим.

Двубоят започна със закъснение, тъй като съдиите на срещата се забавиха, а това наложи човек от щаба на сърбите да бъде главен арбитър. Радослав Станев и един от помощниците на Александър Тарханов пък бяха странични рефери,

В самото начало на мача Войводина получи право да изпълни дузпа. Зад топката застана Миодраг Гемович, който стреля в долния десен ъгъл на вратата, но Георги Петков майсторски спаси. В средата на първото полувреме официалната съдийска бригада пристигна и зае мястото на своите заместници. В 32-ата минута Славия бе близо до попадение, но ударът на Георги Вълчев срещна гредата.

В началото на второто полувреме Войводина създаде много опасна ситуация пред вратата на Славия, но Светослав Вуцов спаси удара на Велко Шимич. В 69-ата минута сръбският тим поведе в резултата. След удар във вратата Вуцов изби, но топката попадна на крака на Младенович, който се разписа за 1:0. В 83-ата минута Славия вкара топката в мрежата, но попадението не бе зачетено заради засада.

Стартов състав на Славия: 1. Петков (к), 4. Патев, 23. Виячки, 6. Велков, 19. Антовски, 77. Вълчев, 17. Дост, 29. П. Вуцов, 11. Кирилов, 71. Стоев, 8. Рангелов