Преди Рома: Акрапович надъхва ЦСКА с голове на Стоичков

Искам агресия и да вкараме попадение, заяви наставникът на армейците

Спорт
17:23 - 09 Декември 2020
1071
Преди Рома: Акрапович надъхва ЦСКА с голове на Стоичков

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович опитва всякакви прийоми, за да свали напрежението от тима си преди мача с Рома в груповата фаза на Лига Европа. Червените записаха две точки до този момент, но все още не могат да отбележат гол в груповата фаза на турнира.

Акрапович призна на пресконференцията преди мача с италианците, че това тежи на играчите.

„Да, и аз чета тези неща. Не е удобно за играчите. Мислих как да променим тези неща и как да свалим напрежението от тях. Затова

направих специално видео, което ще им пусна по-късно. Видеото е с легенди на клуба, като Христо Стоичков, за да видят как е играл той, как е вкарвал”, сподели босненският наставник на армейците.

Последният двубой от груповата фаза на Лига Европа е от 19:55 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Акрапович заяви, че се надява ЦСКА да покаже добра и агресивна игра и заяви, че голямото му желание е тимът най-накрая да вкара гол в Лига Европа.

"Първият мач между ЦСКА и Рома бе добър за нас. Затова очакваме и утре да покажем нашите качества. Искаме да сме агресивни, да се представим на добро ниво и голямото ми желание е да вкараме гол. Слава Богу на няколко позиции имаме по няколко играчи и не ми се налага да залагам на едни и същи футболисти. Събраха се много мачове и момчетата имат нужда от почивка. Искаме да вкараме малко свежест да вкараме. Ще говорим с футболистите кой как се чувства и ще решим".

"Проблемите при нас е само липсата на Жул Кейта, който се прибра в родината си, за да се грижи за семейството си, след като брат му почина. Джером Синклер пък има здравословни проблеми. Ще се опита да тренира с нас. Другите всички са здрави. Надявам се да покажем добра игра. Не е приятно за играчите, че не са вкарали още гол в Лига Европа. Мислим как да свалим напрежението от тях. Играчите видяха, че в последните мачове могат да вкарват. Създаваме достатъчно шансове и е само въпрос на време да го направим", обясни Акрапович.