Предлагат $50 млн. на Хоакин Финикс за трилогия по „Жокера“

Новини
09:20 - 16 Септември 2020
2749
Предлагат $50 млн. на Хоакин Финикс за трилогия по „Жокера“

Ще има нова два филма за "Жокера" с Хоакин Финикс. По всичко личи, че ще стане трилогия. Компанията "Warner Bros." е в напреднали преговори с актьора, като предложението към него е $50 млн., за да приеме ролята за още два филма в продължение на оригинала.

Първоначалната идея далеч не е била такава и мнозина са били убедени, че предисторията на легендарния злодей ще се превърне в прелюдия за някой от новите филми за Батман, но небивалият успех на „Жокера“ е накарал създателите да помислят за нещо повече.

По информация на Box Office Mojo, филмът е спечелил $1,07 млрд. в световния боксофис при инвестиция от едва $55 млн.

Самият Финикс призна след премиерата, че е готов да развие още образа, тъй като сам е останал удовлетворен от свършената работа. Все пак ролята му носи „Оскар“ за „Главна мъжка роля“, статуетка за „Оригинална музика“ и още цели 9 други номинации, превръщайки се в един от неочакваните хитове на 2019 г., особено за филм с максимално възрастово ограничение.

Смята се още, че, освен Финикс, към проекта работата си ще продължи и режисьора - Тод Филипс, а в продуцентския екип ще се включи Брадли Купър, който показва все по-обещаваща кариера и зад кадър.