Прекратиха разследването срещу Саша Зверев за домашно насилие

Спорт
17:00 - 31 Януари 2023
966
Прекратиха разследването срещу Саша Зверев за домашно насилие

Александър Зверев няма да бъде наказван от АТП за домашно насилие. Това стана ясно, след като от тенис организацията обявиха, че не са намерени достатъчно доказателства срещу доскорошният №2 в тениса.

Както е известно германецът бе обвинен от бившата си приятелка Оля Шарипова, че й е посягал. Рускинята разкри за случаи на нанесен побой, както и за тежък психически тормоз от тенисиста, който на моменти дори я е карал да се страхува за живота си. Всичко това се случи в края на 2020 година. Огромният отзвук накара ATП да стартира свое разследване, на което днес беше сложен край.

От организацията все пак заявиха, че при появата на нови подробности, разследването може да бъде подновено.

В последните месеци многократно са били разпитани 24 души. Семейство, близки, приятели и колеги на двамата замесени. Освен това са били разгледани множество съобщения, аудиозаписи и снимки, като Зверев доброволно е предоставил всичките си електронни устройства.

"На база липсата на достатъчни доказателства и разказите на очевидци, както и след крайните становища на Шарипова и Зверев, включително и на други разпитани хора, разследването не успя да установи наличието на физическо насилие", се казва в становището.