Премиерът Главчев към учителите: Вие сте висша сила, която тегли обществото напред

Ваша е отговорната мисия да запазите духовните ценности на нацията, заяви министър-председателят

Новини
13:05 - 10 Май 2024
976
Премиерът Главчев към учителите: Вие сте висша сила, която тегли обществото напред

Имате отговорната мисия да развиете и запазите духовните ценности на нацията ни. Вие сте висша сила, която тегли обществото напред, създавате доверие между хората и между общостите, доверие към българската държава и институциите. Това се казва в приветствено слово на служебния премиер и външен министър Димитър Главчев, прочетено по време на връчването на наградите на 27-ия Национален конкурс „Учител на годината“, организиран от Синдиката на българските учители. 

Българското образование следва своята вековна традиция, осигуряване на високо качество на подготовката на всяко дете и ученик в съответствие с възрастта, потребностите, способностите и интересите му, се посочва в словото на премиера.

В текста се казва още, че днес всички отдаваме чест и признание на учителите, които чрез своя труд се опитват да правят живота по-добър, да дават на децата това, което по-възрастните, знаещите и можещите трябва да им дадем – традициите, ценностите, знанията и уменията, необходими, за да се справят в живота.

Надявам се, че ще продължите да насърчавате младите хора, порива, енергията, жаждата им за развитие, казва още Главчев, цитиран от БТА.