Премиерът на 61: Не е време за купон

Бойко Борисов обикаля строежа на “Хемус” на рождения си ден

Новини
07:56 - 13 Юни 2020
2727
Премиерът на 61: Не е време за купон

Следвайки призива в началото на епидемията “Не е време за купон”, ще отпразнува 61-ия си рожден ден премиерът Бойко Борисов днес.

От години министър-председателят не празнува рождения си ден, а тази година има е официална причина - трябва да се спазва дисциплина и дистанция заради вируса.

И да нямаше зараза, Бойко Борисов пак нямаше да празнува. За 13 юни бе поканен на посещение в Черна гора, което обаче пропадна заради предпазните мерки в цяла Европа.

Всъщност 61-ият рожден ден на Борисов ще започне точно темата за коронавируса.

В 8 ч сутринта при него ще са хората от Националния оперативен щаб, за да докладват дали и как се разраства заразата. След което премиерът ще провери докъде е стигнало изграждането на следващия етап на магистрала “Хемус” от Боаза до Плевен и Ловеч.

На 14 февруари 2020-а Борисов, който и досега беше най-дълго управлявалият демократично избран премиер в историята на България, изпревари  по брой дни на този пост бившия Първи Тодор Живков — 3152 дни. В края на мандата Борисов ще е само на дни от най-дълго управлявалия премиер от времето на соца - Станко Тодоров — 3632 дни.