Премиерът: Наш дълг е да осигурим просперитета на България, както са заръчали предците ни

Министър-председателят Стефан Янев с обръщение по повод Деня на Независимостта

Новини
11:15 - 22 Септември 2021
460
Премиерът: Наш дълг е да осигурим просперитета на България, както са заръчали предците ни

Наш дълг е да осигурим просперитета на България, както са заръчали предците ни. Това се казва в обръщение на министър-председателя Стефан Янев по повод Деня на Независимостта на България.

"Уважаеми сънародници,

Поздравявам Ви по случай 113-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Националните усилия за свобода и съединение намират своето естествено продължение именно в този тържествен акт от преди повече от век, който дава на народа ни самочувствието на равноправна нация. Държавническият усет, умелата дипломация и прозорливостта на предците ни в онзи забележителен момент е знак за историческата зрялост на обществото и способността му три десетилетия след Освобождението неотклонно да държи във фокуса на своята ценностна система българската национална кауза", пише в обръщението на министър-председателя.

"Без постигнатата преди 113 години Независимост днес страната ни нямаше да има възможност за всестранно самостоятелно развитие.

Наш дълг като общество в настоящето е да изпълним по най-добрия начин завета на нашите предци и да осигурим просперитета на България. Тази нелека национална задача днес минава през преодоляването на сериозни кризи, с които продължаваме да се справяме заедно.

В условията на безпрецедентна политическа криза като служебно правителство сме призвани да гарантираме на българските граждани честни и свободни избори. Пандемията продължава да бъде огромно предизвикателство, но съм сигурен, че с общи усилия ще го преодолеем, като имаме отговорно отношение и като се осланяме се на постиженията на медицината. Икономическият подем на държавата също продължава да е ежедневно на нашето внимание, така че в диалог с бизнеса и гражданите да работим за благополучието на държавата. Днес България е свободна, независима, демократична държава и отговорност на всички нас е тя да пребъде", заяви Янев.