Премиерът: Няма да гоним Митрофанова заради изказването на Толстой

Целта е да се сплаши българското население, но няма опасност за страната, заяви Николай Денков

Новини
14:40 - 24 Юли 2023
4727
Премиерът: Няма да гоним Митрофанова заради изказването на Толстой

Пьотр Толстой не за първи път отправя провокации към България. С това изказване той минава граници, които не са приемливи, затова ще говоря с МВнР.

Това заяви премиерът Николай Денков пред журналисти.

Той обаче подчерта, че руският посланик в България Елеонора Митрофанова няма да бъде обявена за персона нон грата заради изказването на руския депутат.

Не трябва да се поддаваме на провокации. Голяма част от тези изказвания се правят за вътрешна употреба, за руската публика, за да видят колко велики неща се вършат от Кремъл. Целта е да се сплаши българското население, но няма опасност за България. Ние сме членове на НАТО и по тази причина Русия няма да посмее да ни нападне.

В петък зам.-председателят на руската Дума Пьотр Толстой заяви по руската държавна телевизия, че Черно море е руско и трябва да установят контрол над него.

„Първо трябва да приключим с Украйна. С Турция ние няма да воюване. Що се отнася до България и Румъния, тези държави са само бази на НАТО. Специално в България цялото черноморско крайбрежие е наше. Там няма да имаме никакви проблеми“, каза депутатът от Руската Дума Пьотр Толстой.