Премиерът прие олимпийците ни

Всички вие сте герои за България, отбеляза Главчев

Спорт
14:19 - 11 Септември 2024
622
Премиерът прие олимпийците ни

Премиерът на Република България Димитър Главчев поздрави българските олимпийци за успехите по време на Олимпийските игри в Париж.

Днес в Министерски съвет бяха пприети Карлос Насар, Боряна Калейн, Семен Новиков, Магомед Разаманов Ружди Ружди, Стела Енева, Кимиа Ализадех, Божидар Андреев, Хавиер Ибанес, Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева, Станимира Петрова, Светлана Станева, Валентина Георгиева, Десислава Ангелова, Габриела Стоева, Стефани Стоева, Рами Киуан и Тихомир Иванов.

„Всъщност, пожелавам на всеки един премиер, в края на единия си мандат да присъства, да присъства на толкова успешни Олимпийски игри, а в началото на другия пък да посрещне героите. Всички вие за България сте си герои!“, каза Главчев в началото.

„От двата форума на Олимпийските игри имаме осем медала - Карлос, Семен, Могамед и Ружди, поклон пред неговите усилия, със златни, Боряна е със сребърен медал, а Хавиер, Кимия и Божидар с бронзови медали. Но всички Вие накарахте българите да се чувстваме горди с вашето представяне. Всеки, който поне малко се е занимавал със спорт, знае какви усилия са необходими.

Колко тежък е квалификационният цикъл, пък камо ли да стигне върха и всички българи да се гордеем, че българско знаме е най-отгоре и слушаме българския химн. Разбира се, че огромен принос имат и треньорите, и ръководителите ли, за да ви мотивират за това, което постигнахте.

От мен остава единствено да Ви пожелая да бъдете живи и здрави. Аз съм сигурен, че успехите ще продължат. Това е правилният път. Накрая има и съвсем скромни подаръци от нас, несъизмерими с това, което сте постигнали. Но, все пак, държавата винаги е длъжник към спорта, колкото и пари да се дават за спорта, те не са достатъчни, особено на базата на това, което постигате. Огромна благодарност от всички, бъдете живи и здрави и много успехи!“, завърши премиерът Главчев.