Премиерът Янев: Дано не видим поредната безпринципна коалиция

Министър-председателят призова политическите сили да приемат отговорността сериозно и да направят редовен кабинет

Новини
17:04 - 16 Ноември 2021
1546
Премиерът Янев: Дано не видим поредната безпринципна коалиция

Резултатите от парламентарните избори експлицитно показват, че българските граждани дават поредния ясен сигнал към политическия елит, че искат промяна, търсят промяна и очакват промяна. Това написа във Фейсбук служебният премиер Стефан Янев.

Той изрази надежда, че политическите сили ще приемат своята отговорност сериозно и ще се опитат да формират правителство, което да се заеме с неотложните задачи пред обществото и държавата - реформа в съдебната система, здравеопазването, образованието, икономическата и социалната сфера, както и да се ангажират незабавно с разработване на стратегия за справяне с демографската криза.

Надявам се да не станем и този път свидетели на поредната безпринципна коалиция в българския политически живот, в която под претекста, че трябва да спасяваме държавата, в крайна сметка ще се прокарват политики, които не са в обществен интерес, посочва Янев.

По тази причина той отпави призив към основните политически субекти, които ще участват в процеса на формиране на следващо редовно правителство, да имат за своя отправна точна единствено "националния интерес, дебело го подчертавам, защото другото няма да им бъде простено".