Премиерът Янев почете Ботев във Враца

Важно е да покажем на децата си, че пазим подвига на отдалите живота си за България, заяви министър-председателят

Новини
15:48 - 01 Юни 2021
2128
Премиерът Янев почете Ботев във Враца

Премиерът Стефан Янев отдаде почит пред паметта на Христо Ботев във Враца. Той поднесе цветя пред паметника на централния площад по случай 145-годишнината от подвига на поета революционер и неговата чета.

„Тук съм като българин, всички днес трябва да отдадем почитта си пред героите. Важно е да покажем на децата си, че пазим подвига на онези, които са дали живота си, за да я има България”, каза премиерът.

Той беше посрещнат от областния управител Иван Сълов, а районът беше отцепен от служители на НСО. Пред медиите Янев призова политиците да внимават с говоренето, визирайки скандала със заместник-директора на ДАНС.

„Нека всеки да борави с факти", настоя Стефан Янев. "Ясно е, че може да се развиват различни тези, но в случая не виждам къде е скандалът. С отнемането на допуск се занимават службите и когато пренесем този спор в медиите става несериозно.”

Попитан в качеството на какъв съветникът на президента Радев Пламен Узунов, ще координира парламентарните избори на 11 юли, премиерът каза, че на срещата с областните управители днес е имало представители на всички министерства и много служби.

„Днес имаше такава среща. На нея бяха областните управители, защото те имат определи отговорности по организацията на изборите. Да беше и Узунов, но и представители от почти всички министерство, чиято дейност е свързана с изборите. Пламен Узунов присъства като представител на президенството, а не в качеството си на координатор.”, обясни Стефан Янев.