Преподаватели и студенти от НАТФИЗ получиха награди зад граница

Култура
15:51 - 10 Октомври 2023
2282
Преподаватели и студенти от НАТФИЗ получиха награди зад граница

Постановъчният и режисьорски екип на спектакъла „Любовта на дон Перлимплин“ на абсолвентите от класа на проф. Константин Каракостов получи две награди – за постановка и режисура – на международния студентски фестивал Kestenburg в гр. Баня Лука, съобщават от НАТФИЗ.

Проф. Боньо Лунгов е бил председател на професионалното жури на 24-ия международен куклен фестивал „Лутфест“ в гр. Източно Сараево, където е получил „Сребърен плакет“ от управата и кмета за принос в културното развитие на града.

През септември Лунгов получи и награда за цялостно творчество „Малкият принц“ на международния куклен фестивал в Суботица – за цялостен принос в развитието на кукленото изкуство.

Проф. Каракостов и проф. Лунгов са имали майсторски клас на тема „Разлики между изграждане на роля в жив план и с кукла“ на „Лутфест“.

На 13,14 и 15 септември НАТФИЗ и студентите от трети курс „Актьорство за куклен театър“ с художествен ръководител проф. Боньо Лунгов са представили спектакъла „Фолклорна магия“ (постановка и режисура Лунгов/Каракостов) на Helexpo в Солун.