През 2023 г.: Григор срещу Зверев за трети път

Победителят от двубоя ще се изправи срещу Яник Синер или Стан Вавринка

Спорт
11:32 - 01 Септември 2023
2642
През 2023 г.: Григор срещу Зверев за трети път

Григор Димитров ще премери сили с Александър Зверев за трети път през този сезон и общо седми в кариерата си. Двамата си извоюваха правото да играят един срещу друг в третия кръг на US Open след победи съответно над Анди Мъри и Даниел Алтмайер.

Поставеният под №19 българин се справи в три сега с трикратния шампион от Големия шлем и бивш №1 в света Мъри - 6:3, 6:3, 6:1, докато 12-ият в схемата германец имаше известни затруднения срещу сънародника си Алтмайер по пътя към успеха със 7:6(1), 3:6, 6:4, 6:3.

“Изглеждаше ми малко разконцентриран. Понякога той не знае какъв е планът”, коментира брат му Миша Зверев пред Sportdeutschland.TV.

“Даниел има таланта да играе по такъв начин, че добрите тенисисти играят много зле срещу него. Синер в Париж, Рубльов в Хамбург, сега и аз тук. Това е изкуство, което може да се научи и трябва да се овладее. Той е много добър в това”, заяви след успеха си Зверев.

Както в мача му от първия кръг срещу австралиеца Александър Вучич, облаци от марихуана отново се носеха от близкия парк. Те обаче не се задържаха за дълго над корт №17, защото беше много ветровито.

“Не беше лесно като цяло. Топките, с които играем тук, са изключително леки. Когато няма вятър е добре, но когато задуха, те се влияят много повече от другите топки. Затова в Ню Йорк е невероятно трудно да се играе тенис. Така беше и в първите два сега срещу Даниел, когато първият ми сервис го нямаше никакъв и направих повече грешки от основната линия от обичайно. След това вятърът утихна”, коментира Зверев.

Григор Димитров и олимпийският шампион ще се срещнат в събота в битка за място на 1/8-финалите на последния за годината турнир от Големия шлем. Българинът има две загуби от Зверев през тази година - в осминафиналите на “Ролан Гарос” с 1:6, 4:6, 3:6 и на старта в Синсинати с 2:6, 2:6, а обшият му баланс е 1-5. Единствената победа на Димитров е от далечната 2014 година, когато в първата им среща - на турнира в Базел, той направи обрат срещу 17-годишния тогава Александер - 2:6, 6:4, 6:2.

Победителят от двубоя Димитров – Зверев ще се изправи в следващата фаза срещу спечелилия в срещата Яник Синер – Стан Вавринка.