През главата на Сидеров: "Атака" се коалира с БСП

Националистите в Перник били срещу съюз с ГЕРБ за местните избори

Политика
16:17 - 13 Септември 2019
2780
През главата на Сидеров: "Атака" се коалира с БСП

Докато лидерът на "Атака" допреди няколко дни обясняваше, че застава зад управлението на Бойко Борисов, въпреки разпада на т.нар. "малка коалиция" в Народното събрание, се оказва, че негови активисти отказват да работят с ГЕРБ и се присламчват за местните избори към БСП. 

Както по-рано днес Lupa.bg писа, пернишките атакисти се разпаднаха и един от шефовете им се вля в Столетницата, а друг реши да пристане на ВМРО. 

"На територията на област Перник "Атака" остава стройна и монолитна организация“. Това съобщи местният лидер Румен Ваташки пред сайта "ЗаПерник".

"Перничани знаят, че зад табелата ВМРО стоят бизнес групировки и икономически интереси, а ръководителите й в Перник са техни послушници“, обвини Ваташки колегата си. 

„ПП Атака не е в ситуацията отпреди четири години. Коалицията с ГЕРБ ни изигра лоша шега, тъй като по-голямата част от избирателите ни бяха с леви убеждения и това е причината те да се отдръпнат от от нас. На предстоящите избори за общински съветници и кметове на територията на област Перник ПП "Атака" ще участва в коалиция с БСП и други граждански организации. Решението беше взето след като проведохме разговори с общинските ни отговорници по места“, потвърди Ваташки. Не става ясно обаче дали шефът му Сидеров е наясно с тази нова коалиция.