Президентът към "Промяната": Единственият начин е компромис между вас и ГЕРБ (ВИДЕО)

Новини
10:06 - 09 Януари 2023 (обновена)
3518
Президентът към "Промяната": Единственият начин е компромис между вас и ГЕРБ (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев поиска да обсъди с представителите на "Продължаваме промяната" офертата, която Христо Иванов направи за третия мандат през уикенда. Съпредседателят на ДБ обяви, че "за да има стабилно излизане от политическата криза, трябва да има някакво договаряне между "Продължаваме промяната" и ГЕРБ".

Веднага, след като номинираният за премиер от ПП акад. Николай Денков върна неизпълнен втория мандат на Радев, президентът обяви: "Вашите коалиционни артньори и съмишленици от ДБ заявиха, че единственият начин да се състави правителство при третия мандат е да се направи компромис между вас и ГЕРБ, така че ще ви помоля да обсъдим този изключително важен въпрос."

Но тук срещата бе закрита за медии.

А преди това акад. Денков обясни причините, поради които връща мандата. За съжаление, този списък с национални цели и задачи, който изготвихме, не получи достатъчно политическа подкрепа. Но съм сигурен, че това усилие си струваше, коментира той. 

Декларацията, предложена от ПП, бе отхвърлена в пленарната зала в петък с 84 гласа "против", 63 "за" и 30 гласа "въздържал се".

Обсъждането и дискусията накъде трябва да се развие България през следващите години не е академично занимание, а е въпрос за бъдещето на нашите деца и внуци, къде и как искаме да живее, допълни още акад. Денков.