Президентът на ПСЖ: Искам Мбапе да остане

По света
21:12 - 09 Януари 2024
1996
Президентът на ПСЖ: Искам Мбапе да остане

Президентът на ПСЖ Насер ал Хелайфи иска Килиан Мбапе да остане в клуба. Договорът на нападателя изтича след края на сезона, като той вече е свободен да преговаря с други клубове. Мбапе е свързван с трансфер в "Реал" (Мадрид) вече две години, а в последните седмици се появиха информации, че вариант за него е и трансфер в "Ливърпул". Самият Мбапе заяви, че все още не е взел решение за бъдещето си.

"Няма да крия, искам Мбапе да остане, за мен той е най-добрият в света, а ПСЖ е най-добрият клуб за него. Той е в центъра на проекта сега", каза Ал Хелайфи в предаването на бившия футболист Жером Ротен по RMC.

През лятото Мбапе отказа да подпише договор, а временно беше отстранен от отбора, като ръководството му даде ултиматум. След това той беше върнат в първия тим.

Ал Хелайфи коментира и казуса със стадион "Парк де Пренс", който ПСЖ ползва с договор за 30 години, но иска да купи. Въпреки споровете с кметството, президентът на клуба се надява да се стигне до споразумение. Той обаче отправи обвинения към Давид Беяр, който е част от екипа на кмета Ан Идалго.

"Той не иска да купим стадиона, защото сме катарци, само заради това, защото сме араби. Това е много сериозно. Не знам дали е законно да се каже нещо такова. Не може да се говори така", каза Ал Хелайфи.