Президентът Румен Радев: Институцията ни бе стожерът, помогнал на българина

Политика
10:10 - 01 Февруари 2021
3420
Президентът Румен Радев: Институцията ни бе стожерът, помогнал на българина

Институцията ни бе стожерът, който не допусна гласът на българите и исканията им за оставка да бъдат удавени в разразилата се пропагандна война.

Това каза държавният глава Румен Радев по време на пресконференция по повод четвъртата годишнина от встъпването си в длъжност.

„За съжаление, г-жа Йотова тази година не е сред нас. Нека ѝ пожелаем бързо оздравяване и да се завърне с нейната креативна енергия“, коментира отсъствието на Илияна Йотова, която е с положителен тест за коронавирус.

„Измина година на бурни, драматични събития, които ускориха хода на промените. Действителността налага да имаме институции с ясни приоритети и предвидимост в своите действия. Още в началото на миналата година снех доверие от правителството. Това бе акт на политическа отговорност. Изригналите половин година по-късно протести потвърдиха правотата на мотивите ми. Президентската институция не се скри зад институционален комфорт. Подкрепи исканията на протестиращите с присъствие и настояване за оставки. Институцията ни бе стожерът, който не допусна гласът на българите и исканията им да бъдат удавени в разразилата се пропагандна война. Президентската институция бе онази, която заемаше рационални позиции по отношение на COVID-19“, заяви Румен Радев.

Снимка: Агнес Методиева