Президентът се разкърши на спортно събитие в Ямбол

"Спортувай с президента" има за цел да покаже личния пример и колективните усилия

Новини
16:06 - 18 Май 2024
8281
Президентът се разкърши на спортно събитие в Ямбол

Близо 700 ученици от цялата страна се включиха  в инициативата "Спортувай с президента" и турнира по утринна гимнастика, който се провежда за трети път в Ямбол. В спортните събития взе участие държавният глава Румен Радев, предаде БНР.

Турнирът по утринна гимнастика е организиран от общината в Ямбол със съдействието на Националната спортна академия "Васил Левски". Радев заяви, че и занапред ще продължи да подкрепя инициативата:

"Защото тя директно подпомага постигането на важната национална цел-физическото и духовно развитие на нашите млади хора."

Зам.- кметът на Ямбол Енчо Керязов преди няколко години организира утринна гимнастика в ямболските училища:

"Пламъчето вече е запалено. Виждаме, че след три години  има хиляди деца."

В състезанието днес се включиха над 50 отбора от цялата страна,  като и тази година част от журито е заслужилият майстор на спорта Нешка Робева. Тя заяви:

"Успяха да събудят цяла България. Да напомнят на училищата какво трябва да направят."

Целта на инициативата „Спортувай с Президента“ е чрез личен пример и колективните усилия на институции, родители, преподаватели и треньори, да се повиши физическата активност и да се подобри здравния статус на децата и младите хора. Всичко това в името на по-доброто физическо, психично и ментално израстване на нашите деца, пише в официалния сайт на кампанията.