Причината за катастрофата - Коби искал да... прекарва максимално много време със семейството си

Това споделя самият той в интервю от декември 2018-та

Спорт
13:43 - 28 Януари 2020
2358
Причината за катастрофата - Коби искал да... прекарва максимално много време със семейството си

Коби Брайънт и 13-годишната му дъщеря Джиана загинаха, пътувайки с хеликоптера на баскетболиста. Причината той изобщо да има частен хеликоптер и да пътува постоянно с него обаче не бе някаква звездомания, а имаше единствен и много чист смисъл. Коби пътуваше с него, за да може да бъде повече време в своята най-любима роля на този свят – да бъде баща.

Това споделя самият той в интервю от декември 2018-а, в което легендарният баскетболист говори затова, че държи да взима децата от училище и да се занимава с тях след това – нещо, което е било трудна задача с трафика между тренировките му и дома на семейството в Нюпорт.

„Ядосвах се, че изпускам училищно събитие, защото седях в трафика. Тези неща продължаваха. И трябваше да измисля начин, по който да мога да продължа да тренирам и да съм концентриран върху професията, но все пак това да не ми отнема от времето за семейството“, споделя Коби.

„И тогава започнах да гледам за хеликоптера, с които да мога да изминават двете посоки за 15 минути. И тогава започна.“

Той споделя и дневната рутина:

„Тренировка с тежести сутринта, децата на училище, с хеликоптера до долу, тренирам като луд, правя допълнителната си работа, медии, всичко, което трябва да свърша, с хеликоптера обратно, после пак в автомобилния трафик, взимам децата.“

„И жена ми казваше: „Виж, аз мога да ги взема“. Но аз казвах „Не, не, не, аз искам да го направя“. Защото има пътувания, време, в което не виждаш децата си. Така че използвам всеки шанс да ги видя и да прекарам време с тях, дори и да е 20 минути в колата. Искам го.“