Пригответе се: Церемонията по откриването на Евро 2024 ще е грандиозна!

Този спектакъл ще отекне по целия свят, олицетворявайки способността да обединява феновете и да защитава приобщаването

Спорт
15:11 - 14 Юни 2024
3019
Пригответе се: Церемонията по откриването на Евро 2024 ще е грандиозна!

„Алианц Арена“ ще бъде домакин на грандиозната церемония по откриването на Европейското първенство. Първият мач от турнира ще се изиграе на стадиона на Байерн Мюнхен и противопоставя домакина Германия срещу Шотландия.

Емблематичният стадион ще заслепи както никога досега с церемония по откриването, предназначена да плени международните фенове и да събере подкрепа за всички отбори, предизвиквайки вълнението, което поставя началото на състезанието.

Церемонията ще бъде оживен и празничен спектакъл, вдъхващ живот на началото на Евро 2024 с динамична комбинация от цветове и различни форми, предназначени да носят радост и да насърчат чувството за единство сред всички, които гледат.

Този спектакъл ще отекне по целия свят, олицетворявайки способността на Европейското да обединява феновете и да защитава приобщаването.

„Футболът принадлежи на всички, независимо от културата, държавата, възрастта или произхода“, пишат от УЕФА.

Дизайнерът Карлос Наварете - Патиньо е творчески директор на церемонията. Хореограф Читлаи Кабайеро ще се стреми да постигне хармоничен баланс между създаването на изключителни запомнящи се преживявания и запазването на чувството за човешка топлина по време на творческия процес.

Сред ключовите послания на церемониите ще бъдат „Идваме заедно“, „Добре дошли в Германия и нейните градове-домакини“ и „Публиката се обединява“.

На сцената ще излезе развлекателната група „Balich Wonder Studio“, която ще се погрижи за доброто настроение на публиката със своите танци. В нея участват 280 професионалиста от световна класа, събрани от 20 страни.

Музикантите, които ще изпълняват песни на живо преди двубоя на откриването между Германия и Шотландия са Робин Шулц, Леони, Ле Шуук и Топик. На церемонията естествено ще бъде изпълнен и химнът на Евро 2024 – „Fire“.