Приказката продължава: Саарбрюкен взе скалпа и на Гладбах!

Третодивизионният тим е на 1/2-финал за Купата на Германия

Спорт
11:06 - 13 Март 2024
1306
Приказката продължава: Саарбрюкен взе скалпа и на Гладбах!

Третодивизионният Саарбрюкен се класира за полуфиналите на Купата на Германия, след като елиминира елитния Борусия Мьонхенгладбах, побеждавайки го с 2:1 у дома в четвъртфинален мач след обрат от 0:1.

Интересно е, че Саарбрюкен не е за първи път в тази фаза на турнира, а последното достигане до този етап на надпреварата не бе отдавна. Това се случи през сезон 2019/20, когато скромният тим бе елиминиран от Байер Леверкузен.

Още в осмата минута Борусия Мьонхенгладбах излезе напред в резултата. Франк Онора намери Робин Хак в наказателното поле, а той се озова сам срещу вратаря и с удар в долния десен ъгъл се разписа за 0:1.

Само три минути по-късно Саарбрюкен успя да изравни. Амин Наифи овладя топката след рикошет и отправи удар от границата на наказателното поле към левия ъгъл, а изстрелът му се озова в мрежата – 1:1.

След това Гладбах създаде множество положения, но не ги оползотвори и бе наказан. В добавеното време на срещата Фабио Ди Мичеле Санчес от аутлинията намери Кай Брюнкер, който се лекота вкара в долния десен ъгъл за сензационния краен резултат 2:1.