Приключи още една велика кариера - Франк Рибери

Утре ще е последният мач на французин срещу Специя, след това става директор в Салернитана

Нещо за четене
20:58 - 21 Октомври 2022
3052
Приключи още една велика кариера - Франк Рибери

Франк Рибери официално обяви края на състезателната си кариера. Легендарният френски халф потвърди, че ще се присъедини към треньорския щаб на последния си клуб Салернитана.

39-годишният французин постоянно се бореше с контузии през последните няколко години, което го принуждаваше редовно да пропуска мачове през миналия сезон за Салернитана.

Рибери проби в големия футбол с тима на Олимпик Марсилия и се утвърди на голямата сцена след трансфера си в към Байерн Мюнхен през лятото на 2007 година. Той прекара 12 години в баварския гранд, записвайки 425 мача във всички турнири със 124 гола и 182 асистенции.

Рибери спечели девет титли в Бундеслигата, шест купи на Германия, титлата в Шампионската лига и Световното клубно първенство на ФИФА. След като напусна Байерн Мюнхен, французинът прекара две години във Фиорентина, преди да приключи кариерата си в Салернитана.

Рибери потвърди оттеглянето си от футбола на профилите си в социалните мрежи.

"Топката спира. Емоциите вътре в мен не. Благодаря на всички за това страхотно приключение", написа той.

Рибери ще се сбогува с феновете на Салернитана преди мача срещу Специя утре, след което ще се присъедини към екипа на Никола.

„Да го имаме в нашия щаб е удоволствие, той можеше да направи всичко навсякъде по света и вместо това прие да остане с нас. Той има потенциал да стане треньор заради своята личност, знания и умения. Сега той е от другата страна на барикадата. Харесвам желанието му да учи. Надявам се той да може да бъде до мен на резервната скамейка утре", каза Давиде Никола.