Приключва ерата "Анчелоти" в Реал, идва ли Артета?

Спорт
17:11 - 08 Март 2023
1900
Приключва ерата "Анчелоти" в Реал, идва ли Артета?

Европейският и световен клубен шампион Реал (Мадрид) почти загуби шансове в надпреварата за шампионската титла в Ла Лига, а това застрашава сериозно позицията на треньора Карло Анчелоти.

Испанските медии разкриха, че президентът Флорентино Перес е имал разгорещен разговор с Анчелоти след нулевото равенство срещу Бетис и вече има информации, че той със сигурност ще напусне "Сантяго Бернабеу" след края на сезона.

Последната новина е, че Флорентино Перес иска Микел Артета за заместник на Анчелоти, мениджърът, който възроди Арсенал и е на лидерската позиция във Висшата лига.

В момента "кралете" имат девет точки пасив в Ла Лига срещу вечния съперник Барселона.

Иначе слуховете все по-усилено са засилват около версията, че Карло Анчелоти се е съгласил да поеме националния отбор на Бразилия. 63-годишният специалист ще подпише договор с Бразилската футболна конфедерация.

Споразумението ще бъде до края на Мондиал 2026 в САЩ, Канада и Мексико. Страните все още няма да потвърдят публично сделката. Детайлите по договора все още се обсъждат.

Националният отбор на Бразилия остана без треньор след напускането на Тите. 61-годишният специалист обяви оставката си след загубата с дузпи от Хърватия в четвъртфиналите на световното първенство през 2022 г. в Катар.